Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen*

Ne aflăm în perioada examenelor și, prin grija IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, părinții pot fi alături de copiii lor înălțând către Dumnezeu o rugăciune pentru ajutorul copilului la examen:

RUGĂCIUNEA PĂRINȚILOR PENTRU AJUTOR COPILULUI LA EXAMEN*

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută pe fiul meu/fiica mea, să treacă cu bine examenul ce îi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, înțelepțește-i cugetul și luminează-i mintea să poată răspunde cu discernământ, fără teamă și cu dreaptă socoteală, la toate întrebările care i se vor pune de către dascălii rânduiți pentru aceasta.
Tu, Doamne, știi osteneala, râvna de pregătire, din nopțile-i nedormite, pentru ca la vremea potrivită să aibă în minte adunate cunoștințele necesare pentru trecerea acestui examen. De aceea, fii milostiv, Doamne, și îl/o inspiră ca, din mulțimea învățăturilor acumulate, să găsească cele mai frumoase răspunsuri, atunci când i se vor pune înainte întrebările, după rânduielile statornicite de cei în drept.
Tu, Doamne, ești stăpânul vieții noastre și, fiind atoateștiutor, cunoști străfundurile ființei noastre și în mâinile Tale este soarta fiecăruia dintre noi. De aceea, eu cred că îi va fi de mare folos copilului meu să iasă încununat din această experiență, iar rezultatul obținut să îi deschidă orizontul cunoașterii în dorința de a urca, treaptă cu treaptă, spre desăvârșire, înmulțind talantul pe care Tu l-ai rânduit pentru el.
Te rog, așadar, să se facă toate precum Tu voiești și precum Tu știi pentru fiul meu/fiica mea (numele), ca să-ți aducem mulțumire și laudă, în vecii vecilor. Amin.

*rugăciune alcătuită de IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului