Rugăciune și depuneri de coroane pentru eroii neamului românesc

25 Octombrie 2012

Câteva sute de băcăuani, alături de reprezentanți ai Armatei Române, s-au adunat joi, 25 octombrie, în fața monumentului eroilor din Cimitirul Central din Bacău, pentru a participa la serbarea Zilei Armatei Române.

La orele 12.00, în prezența reprezentanților autorităților centrale, județene și locale, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, însoțit de un sobor de preoți, a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului căzuți la datorie pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești.

„Am participat și noi, în calitate de ierarh al locului, la ceremonia organizată potrivit tradiției în ziua de 25 octombrie, întru cinstirea eroilor care au căzut la datorie pentru apărarea valorilor naționale, spirituale, și pentru glia străbună. Ne-am adunat astăzi și pentru a mulțumi la Dumnezeu că noi, cei care ne desfășurăm activitatea sub arborele udat de jerfa străbunilor, de sângele lor, ne angajăm să adăugăm cărămida rânduită nouă la edificiul înaintașilor. Bucuria a fost deplină pentru faptul că la acest moment au participat pe lângă oficialități, și credincioșii noștri, care nu sunt insensibili atunci când se organizează astfel de ceremonii. Aceasta însemnează că ziua națională sau zilele consemnate pentru a sărbătorii eroii sau alte evenimente din viața națiunii sunt trăite plenar de fiii Bisericii noastre. De aceea consider că prezența noastră a dat culoare și bogăție spirituală evenimentului”, a declarat Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.