Rugăciune, desen și culoare de Ziua Internațională a Copilului în Protopopiatul Sascut

Astăzi 31 mai 2018 în Protoieria Sascut, a avut loc concursul: "Desen și culoare" având ca temă "Ziua Internațională a copilului" și "Anul Omagial al unității de neam si credintă” al comemorării “Făuritorilor Marii Uniri de la 1918".

Activitatea s-a desfășurat în Biserica cu hramul "Izvorul Tămăduirii" din Parohia Sascut Târg, alături de participanți aflându-se pr. paroh Graur Săviță. Au participat 100 de copii din clasele I-IV , ale Școlii Gimnaziale din Sascut, sub îndrumarea cadrelor didactice. Cu toții au primit diplome de participare și s-au acordat 18 premii, pentru lucrările de desen și creatie. Lucrările de desen realizate de elevi au scos în evidență frumusețile autentice ale copilăriei, și au exprimat prin culoare nevoia de iubire și pace, fericire, egalitate și unitate, care definesc sufletul oricărui copil.
Ziua copilului, 1 iunie, este un prilej de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea și familia, de a exprima aprecierea și iubirea de copii. Este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Această zi este un îndemn la a sărbători alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri, de a ne lăsa inspiraţi de bucuria lucrurilor simple și de a nu uitA de copilul care există în fiecare dintre noi.

Delegat din partea Protoieriei Sascut a fost pr. Vasile Abageru, care în cuvântul său a explicat importanța zilei de 1 iunie, "zi în care toți copiii trebuie să fie fericiți și egali în același timp, ei fiind darul cel mai de preț pe care Dumnezeu l-a dăruit din iubire creatoare părinților lor."(Pr Albu Gabriel)