Resfințire de biserică la Parohia Valea Seacă

07 Septembrie 2019

În ziua de 7 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul părinte Arhiepiscop Ioachim a binecuvântat munca și râvna credincioșilor ce au reușit împreună cu preotul paroh Neculai Burduja și alături de mulți oameni de bine, dar și cu sprijinul Consiliul Local, să ridice un așezământ modern ce are ca și ocrotitor pe Sfântul Ioan Rusul, care a fost binecuvântat acum. Totodată, înainte de Sfânta Liturghie Arhierească, a avut loc și slujba de resfințire a locașului de cult ce a fost modernizat și dotat cu noi obiecte de cult.

În dimineața zilei de 7 septembrie 2019, credincioșii parohiei Valea Seacă din protopopiatul Sascut, județul Bacău, coordonați de preotul Burduja Neculai, au primit în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei Romanului și Bacăului cu pâine și sare, semnele ospitalității moldave. Ierarhul a venit special pentru a resfinți biserica parohială, cât și pentru a binecuvânta centrul social filantropic și cultural catehetic cu hramul Sfântul Ioan Rusul, dar și pentru a oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și pentru a binecuvânta pe bunii și râvnitorii credincioși din această zonă canonică administrativă a eparhiei.

În cadrul slujbei Sfintei Liturghii ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a îndemnat la trăirea dreptei credințe ortodoxe, dar și la mărturisirea ei în aceste vremuri din ce în ce mai dificile.
Pentru ascultarea și pentru râvna depusă de către preotul paroh în ridicarea acestui centru, cât și pentru dotarea cu obiecte de cult a bisericii parohiale, preotul paroh, la recomandarea părintelui Protopop Vasile Abageru, a primit distincția onorifică de iconom stavrofor.

La finalul slujbei au fost oferite diplome de aleasă prețuire și de cinstire tuturor celor care au ajutat, cu timp și fără timp, la realizarea acestor frumoase lucruri. Pentru implicarea și sprijinul acordat, domnul Pravăț Ioan, primarul comunei Valea Seaca, a fost distins de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim cu Ordinul Episcop Melchisedec pentru mireni.

În semn de prețuire, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a citit rugăciuni de binecuvântare pentru începerea noului an școlar și a oferit în dar tuturor elevilor prezenți peste 200 de pachete conținând dulciuri și rechizite școlare. (pr. Daniel Ionel Marari)