Rechizite pentru copiii din comuna Stănița, județul Neamț

23 Septembrie 2016

Vineri, 23 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Protopopiatul Roman, în colaborare cu Primăria comunei Stănița, județul Neamț, au venit în sprijinul copiilor proveniți din familii defavorizate care învață în școlile din această comună.

 Vineri, 23 septembrie 2016, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, Protopopiatul Roman în colaborare cu Primăria comunei Stănița, județul Neamț, au venit în sprijinul copiilor din această comună care provin din familii defavorizate și nu numai, pentru încurajarea frecventării cursurilor și evitarea abandonului școlar.
 În urma anchetelor sociale efectuate de cadrele didactice ale școlilor din comuna Stănița, peste 300 de elevi au primit în dar rechizite și dulciuri la început de an școlar.

„Biserica încurajează copiii proveniți din familii defavorizate în vederea frecventării cursurilor și a evitării abandonului școlar. Activitatea de astăzi se înscrie în seria activităților social-educaționale pe care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului le desfășoară sub genericul Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți! ajuns anul acesta la a patra ediție”, a declarat părintele protopop Munteanu Dragoș.