Radu Preda va conferenția la Roman și la Bacău

18 Septembrie 2016

Fundația ”Episcop Melchisedec” Roman continuă seria de conferințe începută anul trecut, prin prezentarea publicului romașcan, miercuri, 21 septembrie 2016, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman, precum și publicului băcăuan, joi, 22 septembrie 2016, ora 18.00, în Aula Moldova a Univ. ”G. Bacovia”, a D-lui Radu Preda, cunoscută voce în planul societății civile.

Radu Preda (n. 1972, Galați) este directorul executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Potrivit propriului CV, este conferenţiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
De asemenea, este titularul singurei catedre de teologie socială ortodoxă din România şi profesor-invitat al Universităţilor din Paris, Florenţa, Hanovra şi Viena.
A făcut studii la Bucureşti (licenţă), Heidelberg, Paris şi Roma (pregătirea doctoratului) şi la Salonic (post-doctorat). Radu Preda este director-fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase (INTER), Cluj-Napoca. Titlul științific de doctor în teologie l-a obținut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.
Teologul clujean Radu Preda este cunoscut drept unul dintre cei mai valoroşi intelectuali ortodocşi din România. În repetate rânduri, el a lansat teme de reflecţie pentru ierarhii Bisericii Ortodoxe Române şi a reuşit să schimbe multe atitudini, în sensul unei deschideri a bisericii majoritare faţă de societatea contemporană.
Intrarea la aceste evenimente este liberă în limita locurilor din sală. Vă așteptăm să veniți alături de noi!