Protopopiatul Moinești este alături de oamenii aflați în suferință

Luni, 8 aprilie 2024, în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Moinești, a distribuit aproximativ 90 de kituri igienico-sanitare pentru pacienții din spitalele Moinești și Comănești, prioritizând secțiile de Oncologie, Paliație și Neurologie, în conformitate cu analiza numărului de paturi din aceste secții.

Așa cum amintește Sfântul Ioan Gură de Aur, Mântuitorul Hristos dorește mai ales să vindece bolile noastre duhovnicești, pentru că El ne vindecă trupurile numai pentru a merge apoi la vindecarea sufletelor noastre. 

Având îndemnul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a proclamat anul 2024 drept ,,Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor", o parte dintre preoții Protopopiatului Moinești, sub îndrumarea părintelui protopop Costel Mareș, au mers către oamenii aflați în spitale pentru a le alina cât de puțin suferința. 

Aceștia s-au rugat împreună cu bolnavii, le-au adresat cuvinte de îmbărbătare și le-au ascultat problemele, oferindu-le la final un mic dar, respectiv kiturile medicale obținute cu sprijinul Federației Filantropia a Patriarhiei Române prin intermediul Instituției Ortodoxe de Caritate (IOCC). 

(Pr. A.A.)