Proiectul “Vrei să fii bun de Crăciun?”, în parohiile comunei Urechești

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 8 decembrie, în parohiile din Comuna Urechești, Protopopiatul Sascut, a debutat o primă etapă a  proiectului eparhial  "Vrei să fii bun de Crăciun?".

În acest sens, la îndemnul protopopului Vasile Abageru și cu implicarea preotului Visu Vasile de la Parohia Urechești I, împreună cu alți oameni binevoitori, cei 180 de copii de la școlile primară și gimnazială din comună au primit încălțări pentru perioada rece care urmează și alte daruri.

La această bucurie s-au adăugat și preoții din parohiile învecinate, preotul Fera Gelu, preotul Rusu Virgil și preotul Rotaru Cătălin care, de asemenea, au dăruit acestor copii câte un pachet cu fructe, dulciuri și iconițe.

În toată această acțiune, care face parte din șirul activităților Pro Viață, a fost implicată și școala din comună prin persoana doamnei profesor de Religie Florea Maria și a domnului director Lazăr Răducu-Constantin.

Zâmbetele și satisfacția copiilor au fost mai mult decât evidente, ei mulțumind celor care s-au implicat și au fost alături de ei în tot acest timp.

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu