Proiectul „Spune nu violenței”, la Onești

07 Octombrie 2016

În cadrul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și în parteneriat cu Protoieria Onești s-a desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței proiectul „Spune nu violenței”.

În cadrul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și în parteneriat cu Protoieria Onești s-a desfășurat, cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței, proiectul „Spune nu violenței”. Instituțiile partenere în acest proiect Centrul de Reeducare, Școala Gimnazială nr.7 și Colegiul Național „Costache Negri”, din Tg.Ocna, au decis să marcheze această zi prin mai multe activități la sala multimedia a Colegiului:
- definirea termenului de violență printr-un desen sau un scurt eseu;
- vizionare de film documentar;
- prezentare power point cu tipurile de violență;
- exerciții de stăpânire a furiei;
- prezentarea poziției Biserici Ortodoxe față de actele de violență;
- descoperirea metodelor de prevenire a stărilor violente;
- dezbateri;
Elevii colegiului aflați în an terminal s-au arătat bucuroși de vizita colegilor lor de la Centrul de Reeducare. A fost un bun prilej să schimbe impresii și să se cunoască mai bine. La finalul proiectului cadrele didactice prezente și grupul de tineri au concluzionat că activitățile de prevenire a violenței sunt utile și indicate cât mai des în procesul educativ.
Mulțumim tuturor pentru participarea și implicarea în acest proiect.

Consilier educativ prof.Religie Ortodoxă Văsâi Benone Paul