Proiectul social eparhial „Donație pentru educație” implementat în Parohia Lețcana

23 Noiembrie 2020

În Parohia Lețcana din Protopopiatul Buhuși a fost implementat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim programul social eparhial „Donație pentru educație”.

Părintele paroh Teslariu Andrei a identificat la nivel de parohie copiii cu posibilități materiale precare, care au rezultate bune la învățătură, împărțind kiturile școlare care conțin rechizite (caiete, creioane normale și cerate, radieră, ascuțitoare, pixuri) și un rucsac școlar, absolut necesare procesului educativ, chiar și în varianta educției online.

Această acțiune se înscrie în Programul social eparhial „Donație pentru educație” și a fost posibil datorită sprijinului direct al Federației Filantropia a Patriarhiei Române, prin intermediul celor două ONG-uri eparhiale membre din Eparhia Romanului și Bacăului, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și Asociația „Creștină de Caritate și Ajutor Ovidenia Bacău 2005”.

Prin acest demers se încearcă la nivelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului  diminuarea abandonului școlar atât prin programele Eparhiele, cât și prin programele parohiale desfășurate în parohiile cu risc de abandon școlar.