Proiectul Național Catehetic „Biserica - familia românilor de pretutindeni” implementat în Parohia Sărata

01 Martie 2021

Parohia Sărata din Protopopiatul Moinești organizează Proiectul „Primăvara bucuriei”, în perioada 27 februarie - 8 martie 2021.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și în contextul anului 2021 - Anul omagial al pastorației românilor din afara României, Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din satul Sărata, comuna Solonț, desfășoară în perioada 27 februarie - 8 martie 2021, Proiectul „Primăvara bucuriei”, parte componentă a Proiectului Național Catehetic „Biserica - familia românilor de pretutindeni”, organizat în Patriarhia Română.

Prima parte a proiectului a debutat în data de 27 februarie, când membrii grupului de cateheză al parohiei, sub coordonarea părintelui Huean Liviu și cu directa implicare a doamnelor Mareș Titiana, profesor în învățământul primar, și Neagu Gabriela, profesor în învățământul preșcolar, au confecționat mărțișoare în cadrul atelierului de creație. Astfel, copiii au fost împărțiți pe grupe de lucru alcătuind cu multă stăruință cele mai frumoase mărțișoare executate prin tehnica quilling, ce presupune rularea, modelarea și lipirea benzilor de hârtie în variate forme, pentru a crea modele decorative viu colorate. După finalizarea mărțișoarelor, acestea au fost expuse pe cele două panouri special pregătite.

În ziua de 28  februarie, la sfârșitul Sfintei Liturghii, copiii au împărțit tuturor enoriașilor, părinți și bunici, mărțișoarele special confecționate, aducând lumina și căldura primăverii în sufletele tuturor celor prezenți.

Proiectul se va finaliza în ziua de 8 Martie printr-un moment cultural-literar dedicat Zilei Mamei.