Proiectul Național Catehetic „Biserica- familia românilor de pretutindeni” a debutat în Parohia Poiana Negustorului

Sub genericul „Școală pentru trup și suflet”, Proiectul Național Catehetic „Biserica- familia românilor de pretutindeni”  a debutat în Parohia Poiana Negustorului, având ca beneficiari 24 de copii.

Proiectul a implicat participarea a numeroși parteneri precum: Primăria comunei Blăgești, Școala Primară Poiana Negustorului, Protopopiatul Bacău, Asociația Europeană Romă pentru progres și promovare interculturală și Asociația Creștină de caritate și ajutor „Ovidenia Bacău 2005”.

Debutul activităților a avut loc la începutul lunii februarie 2021, în cadrul școlii primare din Poiana Negustorului, ocazie cu care copiii au aflat de la părintele paroh Dima Lucian despre obiectivele proiectului și au purtat discuții pe tema sfințeniei vieții celor care au urmat pilda Mântuitorului Hristos și au aplicat în viața lor principiile evanghelice.

În cadrul celei de-a doua întâlniri, din ziua de 20 februarie, cu ocazia zilei de Dragobete, copiii au realizat felicitări pe tema „Iubirea din familie”,  lucrările fiind expuse în biserica parohială. Cu această ocazie a fost prezent și unul dintre partenerii proiectului, domnul Doru Tănase, președintele Asociației Europene a romilor pentru progres și promovare interculturală, care le-a prezentat copiilor numeroase activități educativ-recreative.

În cea de-a treia întâlnire, din data de 6 martie, cu tema „Maica Domnului, model de mamă și de iubire”, cu ocazia zilei de 8 Martie, copiii, ajutați de doamna preoteasă Dima Manuela, au realizat flori din hârtie colorată și au învățat câteva cântări religioase închinate Maicii Domnului și un cântec pentru mamă.

 

Pr. Dima Lucian