Proiectul „Lăsaţi copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, în Parohia Bereşti-Tazlău

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfinţitului Ioachim, în Parohia Berești-Tazlău s-a desfășurat Proiectul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, coordonat de slujitorii acestei parohii, pr. Daniel Popa şi pr. Baciu Bogdan. 

În acest sens, la începutul anului școlar 2022-2023 copiii cu cerinţe sociale din Parohia Bereşti-Tazlău şi din Filiala Turluianu au primit peste 45 de ghiozdane echipate şi 20 de mape cu rechizite. Ele au fost distribuite astfel, 31 de ghiozdane în satul Bereşti, iar 15 ghiozdane şi mape, copiilor din Turluianu.

Acţiunea a fost posibilă datorită oamenilor de bine din parohie, fii ai satului, foşti elevi ai şcolii din localitate, dar şi sponsorului parohiei în activităţi educative cu tinerii, Fundaţia „Autonom”.

„Nădăjduim ca prin asemenea acţiuni să contribuim la binele comunităţii pe care o păstorim în calitate de slujitori ai ei, să încurajăm educaţia, copiii să aleagă şcoala, să prevenim abandonul şcolar şi să oferim şanse egale tuturor copiilor”, a declarat pr. Baciu Bogdan

 Pr. Daniel Popa