Proiectul „Fă fericit un copil” al Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a ajuns la a V-a ediție

Miercuri, 16 iunie 2021, la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a avut loc a V-a ediție a proiectului social-filantropic „Fă fericit un copil”. Anul acesta, inițiativa părintelui paroh Constantin Abageru și a părintelui inspector Adrian Alexandrescu, slujitori ai parohiei, a făcut ca donațiile să meargă spre secția de Recuperare Pediatrică și secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Bacău.

Activitatea a început prin binecuvântarea pachetelor ce urmau a fi oferite și prin rostirea unor rugăciuni pentru tămăduirea celor ce se află în neputințe, dar și pentru încetarea pandemiei, apoi darurile au fost duse către secțiile pentru care au fost pregătite. Astfel, pentru secția de Recuperare Pediatrică au fost oferite scutece, șervețele umede și așternuturi absorbante, iar pentru secția de Pediatrie au fost oferite rechizite, șlapi, pijamale, jucării și cărți interactive.

La această acțiune au mai fost prezenți Dan Rusu, preot la capela spitalului, preotul Marius Roșu, preotul Răzvan-Dimitrie Radu, asistent social al Protoieriei Bacău, doamna Țaga Aurelia, medic șef al secției de Recuperare Pediatrică și doamna Fetecău Gabriela, medic șef al secției de Pediatrie. Cei doi medici au mulțumit pentru ajutorul primit, confirmând bucuria pe care o aduc cele primite în rândul micilor pacienți.

Având o permanentă implicare pentru pacienții secțiilor Spitalului Municipal, părintele Constantin Abageru a menționat în cuvântul său necesitatea de a se implica și pe viitor în astfel de activități, dorind ca ajutorul Bisericii să contribuie la tămăduirea oamenilor, mulțumind totodată pentru devotamentul și sârguința cu care tot personalul medical răspunde nevoilor comunității. 

Proiectul „Fă fericit un copil” se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și s-a desfășurat în luna iunie a ultimilor cinci ani. Acesta își propune colectarea celor necesare anumitor secții ale spitalului pentru ca mai apoi să fie oferite celor care din binecuvântate pricini se află acolo și au trebuință pentru acestea.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu