Proiectul eparhial „Vrei să fii bun, de Crăciun?”, în Protoieria Bacău

Cadru și obiectiv general

În preajma sărbătorilor de Crăciun, fiecare copil din întreagă lume așteaptă un mic dar. Cum în România sunt foarte mulți copii săraci care nu primesc nimic sub bradul de Crăciun, Sectorul Social-Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului invită credincioșii la acțiunea de a face o bucurie copiilor săraci și de a le oferi un mic dar direct acestora. Această bucurie de a oferi poate fi trăită chiar de copiii care pot „rupe” din „ceea ce li se cuvine lor” si dărui celor de vârsta lor care nu vor primi nimic sub bradul de Crăciun, dacă acesta va exista în casa lor.

Obiectivul general al proiectului „Vrei să fii bun, de Crăciun?” este identificarea unui număr de minim 4000 de copii, la nivel de eparhie, cu risc de abandon școlar și marginalizare socială care să primească un mic cadou de alți copii de vârsta lor, care să își permită alocarea unei sume modice pentru achiziționarea unui cadou de Crăciun.

În PROTOIERIA BACĂU

Proiectul „Vrei să fii bun, de Crăciun?” va cunoaște și în acest an un real succes prin faptul că la finalizarea lui se estimează că din nou, un număr de peste 3000 de copii vor primi un dar cu prilejul sărbătorii Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Reușita acestui proiect se datorează în principal bunei colaborări a Biroului de Asistență Socială al Protoieriei cu instituțiile școlare din municipiu. Prin implicarea profesorilor de Religie Ortodoxă din cadrul școlilor, al colegiilor sau al liceelor, scrisorile copiilor ce provin din medii defavorizate ajung la elevii care alături de părinții lor răspund smeritelor cereri ale celor mici. 

Un aport deosebit în materializarea miilor de scrisori îl au și parohiile urbane, ONG-urile care activează pe lângă acestea sau simple persoane ale societății civile care cu bucurie se alătură acestui deziderat, de a fi mai bun, mai darnic și mai aproape de aproapele, de Crăciun.

Chiar în aceste zile, miile de cadouri sunt fie adunate, fie deja livrate către parohiile implicate în proiect, urmând ca acestea să fie dăruite copiilor în prima zi de Crăciun, după Sfânta Liturghie. Vă invităm să urmăriți pagina web și pagina de Facebook a Protoieriei Bacău pentru a fi părtași bucuriei tinerilor și pentru a putea vedea rezultatele finale care se datorează implicării unor oameni ce au înțeles că Hristos sălășluiește în chip tainic în bucuria de a dărui.

Vă invităm să urmăriți în imaginile ce însoțesc acest articol, etape din din derularea proiectului precum împachetarea și transportarea către destinatari a darurilor ce vor fi oferite.