Proiectul eparhial ,,Vrei să fii bun, de Crăciun?”, în Parohia Holt din Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Parohia ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Holt, comuna Letea Veche, Protoieria Bacău, şi anul acesta cei mici s-au bucurat de vizita lui Moş Crăciun în preajma Sfintelor Sărbători.

De data aceasta, beneficiarii proiectului nu au fost doar cei 30 de copii ai Centrului Catehetic de zi pentru copii ,,Sf Arhanghel Rafail” Holt, ci şi copiii care au pregătit concertele de colinde pentru duminicile premergătoare Sărbătorii Naşterii Domnului şi pentru zilele Crăciunului.

Astfel, în parteneriat cu Scoala Gimnazială „Mihai Drăgan”, din Bacău, cei mici au primit daruri din partea părinţilor copiilor a patru clase primare, diriguite de doamnele profesor învăţământ primar: Militaru Cristina, Panţuru Gabriela, Oprea Maria şi Rogojeanu Anca Mihaela.

Apoi, Moşul cel darnic şi Bun, a adus din Italia pentru 14 copilaşi cuminţi, daruri cu grijă pregătite şi oferite cu generozitate de către cei cu drag şi dor de ţară. Copilaşii, din vreme i-au scris Moşului şi s-au pregătit cu colinde şi obiceiuri româneşti autentice aşa cum se cuvine pentru marele praznic al Naşterii Domnului Hristos.

Bucuria a fost deplină în Ajun de Crăciun, când alte 30 de scrisori au primit un răspuns favorabil din partea lui Moş Crăciun, de data aceasta venit de la Centrul familial „Maria Bronx”, din satul Lilieci, comuna Hemeiuş, jud. Bacău. Domnul Daniel Zodian, împreună cu voluntara centrului, Gabriela Iftimescu, s-au implicat şi au găsit persoane cu suflet mare, care au adus multă emoţie şi bucurie pe chipurile copiilor.

Finalul proiectului „Vrei să fii bun, de Crăciun?” a avut în Parohia Holt un efect neaşteptat şi în rândul bătrânilor satului. Prin implicarea doamnei director al Şcolii Holt, Alina Mocanu, şi a cadrelor didactice, după serbarea copiilor, din data de 22 decembrie 2022, un număr de 30 de adulţi şi vârstnici au primit din partea copiilor câte un dar pregătit cu mare entuziasm.