Proiectul Eparhial "În temniță am fost și ați venit la Mine", desfășurat în Parohia Cornățel

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă, 10 februarie, în Parohia Cornățel din Protoieria Sascut s-a desfășurat Proiectul eparhial "În temniță am fost și ați venit la Mine".

Astfel, membrii Penitenciarului Bacău, coordonați de părintele capelan Daniel Mașala, au participat la Taina Sfântului Maslu oficiată de un numeros sobor de preoți, sub protia părintelui protopop Alexandru Grigoraș.

În cadrul Tainei Maslului au fost înălțate rugăciuni pentru ca Bunul Dumnezeu să reverse harul Său peste toți cei prezenți, dar și peste cei aflați în suferințe sufletești și trupești. 

La finalul momentului de rugăciune, protoiereul locului a oferit celor prezenți un cuvânt de învățătură, transmițându-le arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și vorbindu-le despre trăirea credinciosului în unitate cu ceilalți: "Frați unii cu ceilalți fiind în unire în Biserica lui Dumnezeu unde suntem cu toții înfiați de către El prin Sfânta Taină a Botezului și prin pecetea Harului Sfântului Duh, unde cu toții suntem reprimiți și miluiți de fiecare dată de către Dumnezeu, iertați atunci când venim să ne cerem iertare, ajutați atunci când venim să cerem ajutor, încurajați atunci când nimeni nu ne mai oferă un cuvânt de mângâiere și în fiecare moment al vieții noastre, prin orice ispită am trece, prin orice încercare, aici, în Biserică, primim ajutor și sens vieții noastre. Suntem astăzi uniți în această Sfântă Taină a Vindecării și iată ca venim nu doar pentru vindecarea trupurilor care sunt oricum efemere și stricăcioase în această viață trecătoare. Venim mai ales pentru vindecarea sufletului nostru, plin de patimi și păcate și de tot ceea ce omul săvârșește greșit înaintea lui Dumnezeu în viața aceasta".

La final, părintele paroh Rusu Virgil Constantin a mulțumit preoților prezenți, oaspeților din această zi, precum și tuturor celor ce au fost împreună rugători în cadrul Tainei Vindecării și a rugat pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, al doilea ocrotitor al Bisericii din această comunitate, să ocrotească pe toți cei care îl cinstesc prin rugăciune.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru