Proiectul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” derulat în Protopopiatul Buhuși

13 Septembrie 2019

Joi, 12 septembrie 2019, în Protopopiatul Buhuși a fost desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin implicarea directă a părintelui protopop Vasile Cozma, proiectul eparhial anual „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”.

Astfel, în ziua odovaniei praznicului Nașterii Maicii Domnului, la Catedrala „Sf. Nicolae” din orașul Buhuși au fost prezenți 100 de elevi din ciclul primar de la școlile gimnaziale ale orașului, împreună cu cadrele didactice, primind rugăciunea de binecuvântare pentru începutul noului an școlar, după care au fost împărțite fiecărui elev de către preoți din Protopopiatul Buhuși pachețele cu rechizite.

În fiecare an atât în orașul Buhuși, cât și în parohiile arondate Protopopiatului se împart rechizite pentru elevi în cadrul proiectului eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, proiect inițiat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în vederea încurajării frecventării școlii de către elevii proveniți din familii aflate în dificultate.

Protopopiatul Buhuși se alătură astfel la desfășurarea tuturor programelor și proiectelor social – filantropice ce au loc la nivel de Eparhie.