Proiectul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!ˮ derulat în Protoieria Sascut

     Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, marți, 12 septembrie, s-a derulat a – V – a ediție a programului eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!ˮ în Protoieria Sascut, delegat al chiriarhului fiind Părintele Arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

    Ediția de anul acesta s-a desfășurat în contextul sfințirii Sălii „Episcop Teodosie Atanasiu” a protoieriei și a Capelei „Sf. Ap. Iacov” din incinta Liceului Tehnologic „J.M.Elias”, Sascut.

Părintele Arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ, a transmis preoților sascuteni, elevilor și credincioșilor prezenți binecuvantarea arhierească din partea IPS Ioachim, îndemnandu-i pe elevi să fie receptivi la toate cunoștințele pe care dascălii lor le vor descoperi în cadrul programului școlar, pentru a fi pregătiți spre a-și împlini rostul în viață. P Cuv Pimen a accentuat apoi rolul pe care îl are în educarea tinerilor, relația Biserică-Școală, instituții de importanță covârșitoare în menținerea conștiinței de neam și credință, îndemnând totodată preoții să pună în practică toate cunoștințele dobândite pentru împlinirea misiunii Bisericii de călăuzitoare pe calea către mântuire.

   Înființată în anul 2010, Protoieria Sascut nu avea o sală pentru desfășurarea unor întruniri sau activități cultural-educative cu preoții sau tinerii din zonă și de aceea s-a luat inițiativa construirii acestei săli ce a fost pusă sub patronajul episcopului Teodosie Atanasiu, originar din Sascut, cel care a condus destinele Eparhiei Romanului în timpul războiului de reîntregire a neamului, anul acesta fiind și centenarul evenimentelor din Primul Război Mondial.

   Liceul Tehnologic „J.M.Elias” din Sascut este un locaș de învățământ frecventat în special de elevi proveniți din mediul rural, cu credința în Dumnezeu în suflet și de aceea, conducerea  instituției a solicitat binecuvântarea IPS Ioachim pentru edificarea unei capele în incinta școlii, pentru nevoile spirituale cotidiene ale elevilor sau cadrelor didactice. După primirea binecuvântării și a aprobărilor necesare s-a amenajat deocamdată un cabinet de religie, urmând ca pe parcurs acesta să devină capela „Sf. Ap. Iacov”.

  Cu ocazia acestor două evenimente au fost prezenți și 250 de copii proveniți din familii nevoiașe, din parohiile arondate Protoieriei Sascut, care au primit daruri specifice începutului de an școlar din partea IPS Ioachim și ghiozdane cu rechizite.