Proiectul eparhial “Întinde o mână și dă șansă vieții! Donează sânge!” în Protoieria Sascut

17 Octombrie 2019

Prin proiectul social-eparhial ”Întinde o mână și dă șansă vieții! Donează sânge!” derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, preoții din Protopopiatul Sascut în parteneriat cu Departamentul Pro-Vita din cadrul Sectorului social- filantropic și misionar și Centrul de Transfuzie Bacău, se alătură campaniei naționale inițiate de Patriarhia Română "Donează sânge, salvează o viață!".Răspunzând la semnalul mai multor unități medicale și centre de transfuzie din țară privind scăderea numărului de donatori din această perioadă, Patriarhia Română reînnoiește apelul său către clerul şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române pentru donare de sânge.

Astfel, prin implicarea directă a părintelui Protoiereu Vasile Abageru, cei care au dorit să ajute au fost îndemnați de preoții din Protoieria Sascut să meargă şi să doneze sânge la Spitalul Polimed din localitatea Podu Turcului, unde s-a deplasat o caravană mobilă cu medici și asistenți ce aparține Centrului de transfuzie Bacău. 

    Proiectul ”Întinde o mână și dă șansă vieții! Donează sânge!” derulat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului are ca scop sensibilizarea şi conştientizarea populației, cu privire la importanţa actului de donare a sângelui, în beneficiul persoanelor bolnave dar și a sănătății.

    Prin intermediul afișelor de mediatizare a campaniei și din îndrumările oferite, credincioșii au putut afla, de asemenea, de beneficiile personale ale donării sângelui, respectiv întinerirea celulelor care generează sânge, scăderea riscului unui accident vascular etc.

Conștienți că transfuziile de sânge și produse din sânge ajută la salvarea a milioane de vieți în fiecare an, preoții de pe întreg cuprinsul Protoieriei Sascut s-au implicat în derularea acestui proiect, organizând acțiuni de donare de sânge și în alte locații ,în localitatea Huruiești pe 22 Octombrie, iar pe 24 octombrie, în localitatea Răcăciuni, ne-a relatat părintele protoiereu Abageru Vasile.( pr Apetrei Liviu- reprezentant Pro-vita)