Proiectul Eparhial “Împreună pentru Ucraina” desfășurat de Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni, 7 martie, în prima zi din Postul cel Mare, Protopopiatul Sascut a organizat cel de-al doilea transport cu ajutoare, de data aceasta către refugiații ucraineni de la Isaccea.

Prin coordonarea părintelui protopop Vasile Abageru, la primele ore ale dimineții, de la sediul Protoieriei Sascut au plecat 3 mașini cu diferite produse, atât de necesare fraților noștri în aceste momente dificile.

Darurile au fost oferite de cele 67 de parohii din cuprinsul protopopiatului și au constat în produse alimentare (conserve, dulciuri, napolitane, biscuiți, cornuri, apă, suc etc.), îmbrăcăminte pentru adulți și copii, produse de igienă (șervețele, săpun, șampon, pampers), perne, pilote, lenjerii. De la parohiile Protoieriei Sascut a fost colectată și o sumă însemnată de bani, ce va fi folosită pentru alte nevoi urgente ale persoanelor refugiate.

Toate aceste daruri, însumând aproximativ 6,5 tone de alimente, apă, suc, pături, produse de igienă, fructe și dulciuri, au fost depozitate la Biserica “Sfântul Gheorghe” din Isaccea unde există amenajat un Centru de colectare al Episcopiei Tulcii, urmând ca mai apoi, produsele să fie redistribuite în funcție de zonele unde este mai mare nevoie.

"Aducem mulțumiri pline de recunoștință tuturor preoților protoieriei noastre, sponsorilor și  tuturor celor care ne-au sprijinit în acest demers. Avem certitudinea că acest ajutor va aduce o picătură de mângâiere pentru frații noștri din Ucraina și ne rugăm la Bunul Dumnezeu să trimită din nou pace peste popoare", a declarat părintele protoiereu.

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu