Proiectul eparhial „Fă RAI din ce ai!” desfășurat în Protoieria Onești

„A sosit Crăciunul / O, ce bucurie!...”
Cuvintele acestea răsună an de an în perioada premergătoare Sărbătorii Nașterii Domnului. Crăciunul vine cu o bucurie nespus de mare, atât pentru cei mai înstăriți, cât și pentru cei mai săraci. Pentru cei înstăriți este bucuria de a dărui, iar pentru ceilalți bucuria de a primi. Ne încărcăm unii pe alții cu această bucurie a Sărbătorii Crăciunului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Departamentul Provita al Protoieriei Onești a desfășurat proiectul „Fă Rai din ce ai”, un proiect implementat în școli din Onești, Târgu-Ocna și Cașin. Elevii și profesorii din instituțiile participante au încercat și au reușit să facă viața unor oameni cu posibilități materile scăzute RAI, prin milosteniile și dragostea lor.

În perioada 1-15 decembrie, copiii și profesorii din Școlile Gimnaziale „George Călinescu” (Onești), „Emil Racoviță”(Onești), „Ghiță Mocanu”(Onești), Nr. 1 și nr. 2 (Târgu-Ocna) și „Înv. N. Pâslaru” (Cașin) au răspuns „PREZENT” strigătului copiilor săraci din cuprinsul Protoieriei Onești. Au adus fiecare din jucăriile, hăinuțele, dulciurile și alimentele lor pentru a-i bucura pe alți copiii care aveau nevoie de aceste daruri. Mulțumiri se cuvin să aducem profesorilor implicați în acest proiect, care au coordonat activitatea acestui în școlile lor: Prof. Religie Otilia Bârgăoanu, Prof. Religie pr. Florin Blănaru, Învățător primar Cristina Roncea, Prof. Religie Oana Chiticaru, Prof. Religie Cătălina Cernica, Prof. Religie Elena Daniela Coșa și Învățător primar Irina Andronache. Fără acești oameni dedicați misiunii Bisericii și implicați în nenumărate activități social-filantropice, nu am fi putut bucura familiile nevoiașe.

În perioada 16-17 decembrie s-au adunat toate darurile, s-au sortat în sediul Protopopiatului Onești și s-au alcătuit aproximativ 100 de pachete consistente cu alimente și dulciuri, 60 pachete cu jucării și nenumărate pachete cu hăinuțe. De mare ajutor au fost tinerii voluntari ai ATOR Onești care și-au jertfit din timpul lor liber, ajutându-ne la sortarea și pregătirea pachetelor. În perioada 18-22 decembrie au fost împărțite în multe din parohiile de pe cuprinsul Protoieriei Onești. Printre acestea amintit: parohia Sănduleni, grădinița din Sănduleni, parohia Gura Văii, parohia Păltinata,parohia Poieni Târgu-Ocna, parohia Caraclău, parohia Mănăstirea Cașin, parohia Curița, parohia Slobozia-Belci și parohia Conț. De asemenea, copiii care beneficiază în fiecare sâmbătă în cadrul proiectului „Masa bucuriei” de o masă caldă din partea Protoieriei Onești au primit acasă câte un pachet cu alimente și dulciuri, iar comunitatea nevăzătorilor din Onești, de asemenea, a primit pentru cei 17 membrii ai ei câte un dar de Crăciun. O parte din daruri au fost donate și Așezământului social de la Hârja.

Tuturor cadrelor didactice implicate, elevilor, părinților și preoților implicați în acest proiect eparhial le mulțumim și ne rugăm ca Dumnezeu să le dăruiască înzecit din roadele Sale cele bogate.
 
A consemnat preot Elisei Roncea
Departamentul Provita al Protoieriei Onești