Proiectul eparhial ,,Bolnav am fost şi m-ați cercetat!”, implementat la parohia Chilii

27 Martie 2017

Duminică, 26 Martie a.c., la biserica închinată Adormirii Maicii Domnului, din parohia Chilii, comuna Valea Ursului, cu binecuvântarea Chiriarhului Romanului și Bacăului, a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu de către P.C. Pr. Alexandru Zamfir, Consilier eparhial și Purtător de cuvânt pentru Centrul eparhial Roman, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Andrei Ioniță, Mare ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman, Pr. Dragoș Munteanu, protopop al protoieriei Roman, Pr. paroh Ciprian Moldovanu  și de preoții ce compun Cercul Pastoral "Sf. Ierarh Pahomie de la Gledin".

 

În biserica din parohia Chilii, comuna Valea Ursului, din protopopiatul Roman, în după-amiaza zilei de duminică, 26 Martie a.c., a fost săvârşită, în fața credincioșilor prezenți, Taina Sfântului Maslu, la aceasta participând P.C. Pr. Alexandru Zamfir, consilier eparhial, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Andrei Ioniță, Mare ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman, Pr. Dragoș Munteanu, protopop al protoieriei Roman și un sobor format din preoții care fac parte din Cercul Pastoral "Sf. Ierarh Pahomie de la Gledin". În cadrul slujbei au fost înălțate rugăciuni pentru Alexandra Viliche, grav bolnavă, urmând ca prin implicarea protopopiatului Roman să fie ajutată financiar în vederea achiziționării tratamentului necesar.

La finalul Sfintei Taine, Pr. Consilier eparhial Alexandru Zamfir a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit celor prezenți despre urmarea Lui Hristos și despre înmulțirea virtuților creștine în perspectiva mântuirii personale a fiecăruia.

După săvârșirea slujbei Sfântului Maslu a fost pomenit Fericitul întru adormire, Iustinian Patriarhul, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit în această zi 40 de ani, fiind pomenit cu această ocazie și fostul preot paroh Viliche Valerică, care este înmormântat în față bisericii parohiale din localitatea Chilii, acesta slujind aici ca păstor spiritual peste 30 de ani.

(Pr. Daniel Marari)