Proiectul cultural „Stănița, simbol al etnografiei poporului român”, va fi implementat în parohiile din Roman

12 Iulie 2019
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 12 iulie 2019, în Biserica „Precista Mică” din Roman a avut loc întâlnirea de lucru a preoților din municipiul Roman,  în vederea implementării în parohii, în cadrul școlilor de vară, a proiectului cultural-educațional cu implicații filantropice „Stănița, simbol al etnografiei poporului român”.
 
În data de 12 iulie a.c., începând cu ora 10.00, în Biserica „Precista Mică” din Roman, preoții aparținând parohiilor din municipiul Roman s-au întâlnit în ședință de lucru pentru a discuta probleme de ordin pastoral-misionar întâlnite în comunitatea de credință unde își desfășoară activitatea. Delegat din partea Centrului eparhial la acest eveniment a fost părintele Alexandru Zamfir, consilier administrativ al Centrului eparhial Roman, care a transmit celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Părintele protopop Dragoș Munteanu a evaluat modul în care la nivelul cercurilor pastorale au fost împlinite activitățile propuse pentru primul semestru al anului 2019, identificând totodată soluții pentru problemele de ordin social-filantropic întâmpinate de preoții parohi în comunitățile din municipiul Roman.

Având în vedere faptul că în data de 20 iulie 2019, în localitatea Stănița, cu prilejul zilelor comunei, va fi implementat proiectul cultural-educațional cu implicații social-filantropice intitulat „Stănița, simbol al etnografiei poporului român”, în contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), preoții prezenți au prezentat modul în care acest proiect va fi prezentat tinerilor la nivelul fiecărei parohii, în cadrul școlilor de vară, în perioada 7-17 iulie. Acest proiect va fi implementat la nivelul Protopopiatului Roman în 60 de parohii, având ca beneficiari tineri cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani.