Proiectul catehetic „Calea Mântuirii” implementat la Parohia Grozești-Oituz

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Grozești-Oituz, pe meleagurile istoricei hotărâri: „Pe aici nu se trece!” și-a croit drum proiectul catehetic patriarhal „Calea mântuirii”. La cererea părintelui paroh Simeon Purice și a părintelui slujitor Bogdan Piștea, a fost implementat acest proiect național catehetic pentru adulți sub îndrumarea Biroului de Catehizare Eparhial.

Astfel, la ceas de vecernie, duminică, 27 noiembrie, a avut loc desfășurarea primei lecții catehetice în prezența părintelui Daniel-Ionel Marari, Inspector eparhial pentru catehizare, și a părintelui Petru Roncea, responsabilul cu activitățile catehetice în Protoieria Onești.

 După prezentarea generală a proiectului catehetic „Calea mântuirii” de către părintele inspector Daniel-Ionel Marari și transmiterea binecuvântării Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru acest nou început catehetic, părintele Petru Roncea a derulat prima temă într-un mod interactiv, atractiv și interesant deodată, astfel că toți cei prezenți și-au manifestat dorința de a participa la temele următoare. Prin urmare, pe la Oituz se trece acum pe Calea mântuirii cu un puternic sentiment patriotic de a recuceri Împărăția lui Dumnezeu. Seara a fost încheiată cu medițaia lirică "Tânărul şi Iisus", compusă de IPS Părinte Ioachim, care a fost citită de părintele Inspector eparhial.

De amintit este faptul că în fiecare duminică (după-amiază) preoții parohiei realizează cateheze implicând copiii din localitate, și având ca tematică tâlcuirea evangheliei zilei sau semnificația sărbătorilor importante din timpul anului bisericesc. Cu acest prilej, copiii sunt îndrumați să realizeze desene, picturi sau compuneri pe teme religioase specifice.

(Pr. Daniel Marari)