Proiectul catehetic „Biserica și Școala – o familie fericită” în Parohia Rățeni

28 Februarie 2020

Vineri, 28 februarie, grupul catehetic al Parohiei Rățeni coordonat de părintele paroh Balaban Cristian-Ioan, s-a întrunit la biserica ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, pentru o primă activitate din cadrul proiectului „Biserica și Școala – o familie fericită”.

Grupul catehetic este compus din elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Balcani și îndrumați de cadrele didactice prof. Mihai Bucătaru, Vica Năstase – mediator școlar, Bucătaru Codruța – profesor de matematică, Mirela Găbureanu - educatoare și Hagiumă Gabriel – profesor de religie.

Pentru prima întrunire din cadrul proiectului ne-am propus ca să scoatem din cufărul magic imaginația și creativitatea copiilor, pentru a confecționa mărțișoare și felicitări cu prilejul zilelor de 1 și 8 Martie. Astfel, tinerii voluntari ai acestui Atelier, au contribuit fiecare cu materialele și instrumentele necesare confecționării acestora. Sub atenta supraveghere a preotului paroh, dar și a cadrelor didactice din echipa de proiect, copiii au dat frâu liber imaginației și au realizat mărțișoare și felicitări pe care le-au expus în Sfânta Biserică pentru credincioșii parohiei, spre a fi achiziționate. Suma obținută în urma vânzării mărțișoarelor va fi donată pentru o cauză nobilă. Totodată, copiii au repetat și pentru programul artistic surpriză, pregătit pentru toate mamele și bunicile parohiei.

Copiii și-au luat angajamentul ca să mai confecționeze și acasă alte mărțișoare și felicitări, dorind să expună cât mai multe lucrări, pentru a obține o sumă cât mai mare care să vină în sprijinul familiei Țepeș, din parohia învecinată. Ne-am propus o nouă întrunire vinerea următoare, când ne dorim să desfășurăm un atelier culinar. Mulțumim copiilor pentru dăruire, cadrelor didactice pentru implicare, și domnului primar Luca Vasile pentru suport. Pr. Cristian-Ioan Balaban

 

*Proiectul „Biserica și Școala – o familie fericită” din Parohia Rățeni face parte din cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea” și este un proiect adresat copiilor și părinților cu scopul de a încuraja și susține familiile autentic creștine,  solidaritatea în familie dar și între familii.