Proiect socio-educațional desfășurat în Parohia Cucova din Protoieria Sascut

Proiectul socio-educațional “Iisus, calea bătrâneților mele” s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Cucova din Protoieria Sascut timp de trei zile în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie.

Astfel, prin purtarea de grijă a preotului protopop Vasile Abageru și prin implicarea preotul paroh Ionuț-Alexandru Apostu, credincioșii acestei comunități au avut parte de trei zile duhovnicești în care s-au bucurat de diferite activități menite să le înalțe mai mult inimile către Mântuitorul Hristos, după cum urmează:

  • luni, 29 noiembrie, seniorii aflați în nevoie din parohie au primit pachete cu alimente de bază (ulei, zahăr, orez, fasole, făină, fructe), îmbrăcăminte, dar și produse dezinfectante și măști de protecție.
  • Marți, 30 noiembrie, a fost săvârșită slujba Utreniei, Acatistul și Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, ocrotitorul românilor. De la ora 16.00, preotul Apostu Ion de la Parohia “Sfântul Ioan”, Bacău, a prezentat credincioșilor cateheza “Sfinții lui Dumnezeu” în cadrul căreia le-a vorbit și despre viața apostolului românilor.
  • Miercuri, Întâi Decembrie, a fost săvârșită slujba de Te Deum, iar la final, copiii din comună, îmbrăcați în port național, au intonat cântece patriotice. Începând cu ora 12.00, “caravana oftalmologică” a fost prezentă în mijlocul credincioșilor și le-a oferit consult oftalmologic gratuit.

Activitățile desfășurate în perioada menționată anterior fac parte din Proiectul socio-educațional “Iisus, calea bătrâneților mele”, proiect care își propune să aducă mângâiere, bucurie și speranță în sufletele celor mai în vârstă și nevoiași ai comunităților creștine.

(Pr. Apostu Ionuț-Alexandru)