Proiect social-filantropic la ,,Centrul de zi pentru copii”, de la Parohia Holt

10 Decembrie 2019

În perioada pregătitoare Sfintelor sărbători ale Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, la Parohia Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Holt, Protoieria Bacău, în parteneriat cu Școala Gimnazială Mihai Drăgan” , Bacău, cu Grădiniţa Raza de Soare”, Bacău şi prin iniţiativa Asociaţiei „Mie Ȋmi Pasă”, se desfăşoară, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, un proiect social filantropic destinat copiilor care provin din familii aflate în dificultate.

Sub îndrumarea cadrelor didactice ale şcolii implicate în proiect, a doamnelor directoare Luminiţa Huţuţui, Alina Drăgoi şi Florentina Mănăilă, membrii Asociaţiei „Mie Ȋmi Pasă” au amplasat cutii pentru colectarea unor bunuri materiale, aduse cu drag de părinţii copiilor din unităţile şcolare şi preşcolare implicate. Astfel, în decurs de două săptămâni, s-au colectat foarte multe daruri, jucării, hăinuţe şi dulciuri, pentru cei 24 de copii ai Centrului de zi „Sf. Arhanghel Rafail”, de la Holt, pentru fraţii şi surorile lor, dar şi pentru alţi copii, cazuri sociale din parohie identificate de părintele paroh Adam Iulian Vasile.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu că am reuşit, şi anul acesta, să aducem bucurie şi zâmbete pe chipurile copiilor noştri. Am fost cu toţii răsplătiţi cu peste 50 de zâmbete din partea celor mici. Mulţumim doamnelor directoare, mulţumim celor de la Asociaţia „Mie îmi pasă”, cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan”, Bacău şi de la Grădiniţa „Raza de Soare”, Bacău, pentru implicare şi susţinerea proiectului, părinţilor copiilor din Bacău pentru generozitate şi tuturor celor care au contribuit la acest minunat proiect, izvorât din suflet, şi care sperăm să continuie şi după Crăciun şi Anul Nou”, a precizat părintele Iulian Adam de la Holt, coordonatorul activităţilor Centrului de zi pentru copii.

Această unitate social-filantropică funcţionează din anul 2012, când, cu binecuvântarea Ȋnaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, s-a sfinţit şi s-a pus în funcţiune, având un număr de 24 de beneficiari, copii care primesc zilnic o masă caldă, sprijin educaţional, psihologic şi social din partea Parohiei Holt şi a comunităţii locale implicate în proiect.