Proiect național catehetic derulat în Parohia Crihan

09 Februarie 2022

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 06.02.2022 în Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din satul Crihan, comuna Măgura s-a derulat prima activitate catehetică din cadrul Proiectului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”.

Participanții au fost în număr de 20 de copii, alături de d-na învățătoare Brândușa Popescu, voluntar în cadrul programului „Micul creștin” din Parohia Crihan. Părintele paroh, Nicoara Marius-Alin a susținut în cadrul proiectului o cateheza pe tema „Rugăciunea în viața mea”, punând în discuție elementele esențiale ale rugăciunii, având ca reper Rugăciunea „Tatăl nostru”.

Activitatea a început cu un program liturgic, apoi recitarea unei povestioare despre rugăciune, adresata copiilor, de către d-na învățătoare, după care părintele a evidențiat ce reprezintă rugăciunea, ca o forma de dialog cu Dumnezeu, precum și momentul și conjunctura potrivită pentru săvârșirea acesteia. De asemenea, au fost aduse în discuție modele de mari sfinți rugători, a căror succintă caracterizare a sensibilizat și emoționat copiii prezenți, ce s-au arătat dornici de a participa și la alte activități catehetice pe tema rugăciunii.

Aceștia au înțeles ca rugăciunea îi apropie mai mult de Dumnezeu și reușesc să-L cunoască îndeaproape, împlinindu-le cele folositoare. În ideea de a le mulțumi că au răspuns afirmativ la invitația părintelui de a lua parte la activitatea catehetică, cei mici au primit cărticele de rugăciuni pentru copii și dulciuri.

(Pr. N.M.A)