Proiect educațional dedicat persoanelor vârstnice, în Protopopiatul Onești

09 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, elevii clasei a V-a B, ai Şcolii Gimnaziale „Emil Racoviţă’’, Oneşti, alături de doamna profesoară de religie, Coşa Elena Daniela şi preotul capelan Cuibar Petrică, s-au implicat în activitatea „BUCURIA DE A DĂRUI’’, din cadrul proiectului „SUFLET DE COPIL PĂSTRAT ÎN CUVÂNT ŞI CULOARE’’.

Cu acest prilej, elevii implicați au înţeles că Ziua de 8 Martie, fără faptele care spun mai mult decât o vorbă, nu ar avea niciun farmec. În cadrul orelor de religie ei au învăţat că fapta bună este o treapta spre cer, și, plini de entuziasm, au trecut la treabă.
Astfel, în data de 08.03.2017, au vizitat doamnele vârstnice, aflate pe patul de suferinţă, în cadrul Spitalul Municipal „Sf. Ierarh dr. Luca’’, Oneşti. Elevii au împărţit felicitări create de ei, mărţişoare şi fructe, înţelegând că valoarea unui om rezidǎ ȋn ceea ce este capabil sǎ dea.
Au încercat astfel, ca prin fapta lor, să aducă bucuria în sufletul persoanelor suferinde şi să le însenineze chipurile brăzdate de durere în această zi deosebită. Totodată, tinerii elevi au rostit în fața doamnelor vizitate cu acest prilej, poemul Inimă de mamă, ce îl are ca autor pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.
În acelaşi timp, elevii au înţeles cât de important este să ai grijă de sănătatea trupească.

„Sunt încântată că am putut să particip la această activitate, vizitând persoane aflate în suferinţă. M-a emoţionat bucuria exprimată de feţele doamnelor, la care au ajuns darurile noastre. Chiar dacă aceste persoane sunt suferinde, m-a impresionat credinţa lor şi dragostea cu care ne-au primit. Mă bucur că, deşi sunt doar un copil, pot face lucruri mari”. ( Apetri Andreea, clasa a V-a B)
„Cu o săptămână în urmă, doamna profesoară de religie, Coşa Daniela, ne-a dat şansa de a face din nou o faptă bună: să vizităm persoanele bolnave din spital. Eu am fost foarte entuziasmată când am auzit de toate aceste lucruri şi în capul meu a fost un răspuns clar: „ Vreau si eu să particip!”. Astfel,am simţit o mare bucurie şi în sufletul şi în inima mea s-a născut un sentiment puternic de fericire pe care nu îl simţi oricând! A fost o activitate foarte frumoasă, care m-a surprins”. ( Biţoiu Bianca, clasa a V-a B)