Proiect de tipul Școală de vară desfășurat la Parohia Siliștea II

13 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 5 – 19 iulie 2017, la Parohia Siliștea II, din Protopopiatul Buhuși se desfășoară proiectul „Școală de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”, proiect cultural-catehetic cu implicați sociale ce se va desfășura în vara acestui an în mai multe parohii din Protopopiatul Buhuși.

Prin grija părintelui paroh Untea Ovidiu și prin implicarea voluntarilor din parohie (cadre didactice, părinți și enoriași) la acest proiect participă un număr de 25 de copii care desfășoară diferite activități catehetice și educative, dar și practice.

În perioada 5 – 9 iulie s-au desfășurat atelierele: de pictură a icoanei pe sticlă – tehnica de lucru – grupa de vârstă 12 – 15 ani; quilling în tablouri și felicitări – grupa de vârstă 5 – 12 ani; concursuri sportive de fotbal, badminton și jocuri educative de concentrare și atenție.

Urmează perioada 10 – 19 iulie în care se vor desfășura următoarele activități:

-atelier de pictură pe piatră;

-atelierul bucătarilor iscusiți;

-drumeții de cunoaștere a locurilor natale – drumeție la locul „Cetățuia”, vizitarea sitului arheologic și întâlnirea cu echipa de arheologi condusă de Prof. Univ. Dr. Bolohan I. de la Univ. „Al. I. Cuza”-Iași;

-concurs de biciclete pe grupe de vârstă;

-lectură din Sfânta Scriptură – Istoria Vechiului Testament și a Noului Testament;

-pelerinaj la mănăstirile din jud. Suceava – excursie de o zi cu 19 copii care au avut rezultate bune la învățătură în cursul anului școlar 2016 – 2017.

La sfârșitul proiectului, toți copiii implicați vor primi diplome și premii din partea părintelui paroh, care să le aducă aminte de timpul petrecut cu folos, dar și pentru a-i motiva la o nouă participare  anul viitor.

(Pr. Vasile Cozma)