Proiect cultural-filantropic desfășurat în Parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu

               Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în Parohia Berești-Tazlău, Filia Turluianu, s-a desfășurat proiectul ,,Vine, vine, Moș Crăciun” în cadrul căruia au fost organizate mai multe activități atât culturale cât și filantropice.

Astfel că în data de 17.12.2021 în biserica din Turluianu a fost prezentă prima ceată de colindători din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din localitate, care ne-au vestit cu bucurie și entuziasm Nașterea Domnului, ei fiind răsplătiti cu mai multe daruri.

Programul a continuat și Duminică, când, după Sfânta Liturghie, am fost colindați de copii din cadrul Ansamblului Moineșteanca și de un grup de elevi din cadrul Colegiului Național ,,Costache Negri” din Târgu-Ocna. După aceste momente de bucurie și emoție, în prezența lui ,,Moș Crăciun” au fost împărțite celor mici peste 120 de pachete cu dulciuri.

Activitatea filantropică va continua în această perioadă și în comunitate prin împărțirea de daruri celor bătrâni și singuri cât și familiilor cu posibilități financiare reduse.

 

Pr. Bogdan Baciu