Proiect catehetic „Familia creștinǎ izvor de sfinţire, iubire și dǎruire” ȋn Parohia Enǎchești

În perioada 15 februarie - 8 martie 2020, s-a desfășurat proiectul cu tema: „Familia creștinǎ, izvor de sfinţire, iubire și dǎruire”, ȋn parteneriat cu Şcoala Gimnazialǎ Berești-Tazlǎu, Primǎria Comunei Berești-Tazlǎu și Şcoala Popularǎ de Arte și Meserii din Bacǎu.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pǎrinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacǎului, Parohia „Sfânta Cuvioasǎ Parascheva” Enǎchești, din comuna Berești-Tazlǎu a organizat ȋn perioada 15 februarie - 8 martie 2020, ȋn cadrul Concursului Naţional Catehetic „Iubirea lui Hristos ȋn familia mea”, proiectul cu tema: „Familia creștinǎ, izvor de sfinţire, iubire și dǎruire” ȋn parteneriat cu Şcoala Gimnazialǎ Berești-Tazlǎu, Primǎria Comunei Berești-Tazlǎu și Şcoala Popularǎ de Arte și Meserii din Bacǎu.

Dupǎ implementarea proiectului ȋn data de 15 februarie 2020, copiii ȋnscriși ȋn grupul de catehezǎ coordonat de cǎtre preotul paroh Nicolae Cernat, au parcurs următoarele teme:

  1. Atelier de creaţie „Mǎrţișoare cu sclipici pentru mame și bunici”
  2. Atelier de gǎtit sfinţișori moldovenești
  3. Atelier de grǎdinǎrit „Flori parfumate ȋn ghivece colorate pentru mame minunate”
  4. Activitate cultural artisticǎ „La mulţi ani, mǎicuţǎ dragǎ!”.

Activitǎţile s-au desfǎșurat la Parohia „Sfânta Cuvioasǎ Parascheva” din Enǎchești, precum și ȋn Așezǎmântul social filantropic „Sfântul Dimitrie cel Nou” al Parohiei.

Acesta este un proiect adresat copiilor și pǎrinţilor cu scopul de a susţine și afirma valorile familiei creștine și a ȋntǎri poziţia acesteia ȋn societate.

Duminicǎ, 8 Martie dupǎ Sfânta Liturghie, ȋn ȋncheierea proiectului,  a avut loc un moment artistic adresat tuturor mamelor și bunicilor susţinut de interpreta de muzică populară Maria Şalaru, ȋmpreună cu câţiva „bobocei”, elevi ai Şcolii Populare de Arte și Meserii din Bacǎu.

Acest moment a adus zâmbete și lacrimi de bucurie pe chipurile tuturor celor prezenţi la sfânta biserica. Aceste fiinţe dragi fǎrǎ de care nimic nu ar exista au primit la sfârșit câte o floare drept recunoștințǎ și apreciere din partea pǎrintelui Nicolae Cernat.

 

(Pr. N. C.)