Programul social eparhial ,,În temniţă am fost şi aţi venit la Mine!” desfăşurat la Holt

18 Decembrie 2017

Duminică, 17 decembrie 2017, Parohia cu hramul “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Holt, a găzduit o întâlnire între enoriași și un grup de 16 deținute de la Penitenciarul Bacău. Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim al Romanului şi Bacăului și face parte din cadrul Programului Social Eparhial  ,,În temniță am fost și ați venit la Mine!”  

Cele 16 persoane aflate în detenție, alături de cadre însoțitoare și împreună cu Pr. Daniel Mașala, preot capelan la Penitenciarul Bacău, au participat la slujba Sfintei Liturghii care s-a oficiat  în biserica parohiei Holt, au cântat şi au ascultat colinde interpretate de copii care fac parte din ansamblul folcloric ,,Meleaguri Letene” şi au primit câte un pachet cu dulciuri şi unul cu obiecte personale de strictă necesitate oferite prin bunăvoinţa domnului primar Dochiei Petru.

Părintele Daniel a fost felicitat de preoţii şi de enoriaşii de la Holt şi a fost invitat, în cadrul aceluiaşi program, şi pentru o a treia ediţie a proiectului în comunitatea de aici.

La final, invitaţii noştri au luat masa în aşezământul social al parohiei, au ascultat cântece de  colind, patriotice  şi populare interpretate de copii ansamblului folcloric ,,Meleaguri letene” condus de doamna interpret de muzică populară Oltiţa Todircă. Părintele paroh Iulian Adam a mulţumit tuturor pentru implicare, pentru dragoste şi pentru bucuria de a ne întâlni astfel în preajma sfinelor sărbători ale Naşterii Domnului. Colindul ,,O ce veste minunată” cântat la unison de către toţi cei prezenţi a constituit apolisul evenimentului.

(Pr. Adam Iulian)