Programul social eparhial „Ajutăm familia creștină în nevoie!”

În contextual Anului Omagial al pastorației părinților și copiilor și a Anului Comemorativ închinat filantropilor ortodocși români, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului vine în sprijinul a 300 de familii creștine defavorizate prin implementarea programului social eparhial „Ajutăm familia creștină în nevoie!”.

În baza protocolului dintre Fundația umanitară norvegiană „Grenlandsaksjonen” și Asociația “Sf Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, Sectorul social – filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului va oferi produse de strictă necesitate familiilor numerose și cu posibilități reduse( haine, încălțaminte, rolatoare, scaun auto, saltele patut, vesela, pachete de familia,etc)

          Programul eparhial de asistență socială: „Ajutăm familia creștină în nevoie!” are următoarele caracteristici:

Obiectivul general:

Donarea de pachete de familie, îmbracăminte, încălțăminte, veselă, rolatoare, draperii, saltele, scaune de birou, lămpi, biciclete, rechizite, pentru copiii proveniți din familii numeroase, defavorizate, copii cu risc de abandon școlar, copii din familii cu risc crescut de sărăcie.

Care este procedura?

Se va completa o anexa (Anexa nr. 1 a programului „Ajutăm familia creștină în nevoie!”), din care va rezulta situația reala a familiilor din comunități (număr de copii, vârsta și genul copiilor,mărime încălțăminte, rechizite, medicamente, etc) . Prin intermediul emailului se vor transmite aceste anexe pe adresa sectorsocialarb@yahoo.com, vor fi  preluate de responsabilii acestui proiect, apoi se va întocmi un centralizator cu nevoile fiecărei familii și un program ( data și interval orar) de unde se pot ridica pachetele pregătite.

Unde vor fi colectate?

Pachetele se pot ridica la ora și data stabilită de la depozitul Fundației Grenlandsaksjonen ( sat Poiana Sărată, comuna Oituz, județul Bacău )

Care sunt criteriile de selecție?

Copiii proveniți din familii numeroase și devaforizate, copii cu părinții șomeri sau fără un loc de muncă, familiile ai căror membri sunt cu dizabilitate.

Ce indicatori ne propunem?

Ne propunem oferirea de pachete cu produse de strictă necesitate unui număr minim de 300 de familii, ce provin din toate cele 6 protopopiate și ONG-uri eparhiale.

(Pr. Ilarion Mâță - consilier eparhial)