Programul Eparhial „Fii dar din Darul lui Dumnezeu” derulat în Protopopiatul Buhuși

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, pentru al doilea an consecutiv, marți, 18 decembrie 2018, prin grija părintelui Protopop Vasile Cozma, în Protopopiatul Buhuși a fost derulat Programul Social Eparhial „Fii dar dinDarul lui Dumnezeu!”.

Acest program inițiat la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, prin Sectorul Social – Filantropic, propune dezvoltarea inițiativei de a dărui și încurajarea participării mai multor parohii în astfel de activități.

Anul acesta în Protopopiatul Buhuși s-au înscris un număr de 10 parohii, 5 din mediul urban: Sf. Nicolae – Buhuși, Sf. Înviere – Buhuși, Sf. Trei Ierarhi – Buhuși, Orbic, Blăgești și 5 din mediul rural: Pădureni, Băhnișoara, Lețcana, Hociungi II și Țuscani, reușind să aducă bucurie pentru 50 de copii și să împlinească dorința pecare aceștia si-au exprimat-o în scrisorile adresate lui Moș Crăciun.

 Întrunirea a avut loc la Catedrala „Sf. Nicolae” din Buhuși, unde s-a desfășurat și un mic program artistic în care copiii au recitat poezii și au interpretat colinde vestind Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Părintele Protopop a vorbit copiilor despre momentul Nașterii Pruncului Sfânt, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântare, preoților și credincioșilor care s-au implicat în acest proiect și a încurajat dezvoltarea proiectului în viitor.

Bucuria copiilor a fost cu atât mai mare, întrucât dorințele din scrisorile trimise lui Moș Crăciun, au fost îndeplinite.