Programe social-filantropice implementate în Protopopiatul Sascut

30 Noiembrie 2018

În fiecare an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și sub îndrumarea Părintelui Protopop Negoiță Ioan, parohiile din cuprinsul Protopopiatului Sascut, prin participarea la programul social- filantropic "Colectă de alimente", devenit tradiție deja, și programul "O masa caldă pentru cei vârstnici și fără sprijin”, încadrate în programul eparhial “Fii dar din Darul lui Dumnezeu”, răspund cu dragoste la nevoile semenilor aflați în suferință.

Postul Crăciunului ne aduce aminte, de fiecare dată, de faptul că pe lângă grija față de sfințirea noastră duhovnicească, o atenție deosebită trebuie să o acordăm și milosteniei, dăruind celor aflați în nevoi. 

În această perioadă, cu sprijinul enoriașilor parohiei Slobozia II, prin implicarea preotului paroh Grama Marian, s-a organizat o colectă de alimente și cereale, în beneficiul bătrânilor găzduiți în cadrul Așezământului social – filantropic „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, al copiilor de la Orfelinatul Mănăstirii Mărcuș, județul Covasna și al viețuitorilor Căminului pentru persoane vârstnice din satul Contești, comuna Sascut.

Din donațiile credincioșilor, s-au strâns aproximativ 3 tone de cereale, 1300 kg cartofi, 100 kg carne, care au fost predate joi, 28 noiembrie 2018. 

De asemenea, în Parohia Rădoaia, programul social-filantropic: "O masă caldă pentru cei vârstnici și fără sprijin" desfășurat sub coordonarea părintelui paroh Fera Gelu, a avut ca beneficiari aproximativ 80 de persoane.

Bătrânii și copiii, în egala măsură, au primit bucuroși darurile, arătând mulțumire și bucurie în ochi și suflet față de grija pe care o poartă Bunul Dumnezeu pentru ei.

Desfășurate cu sprijinul Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Sascut, reprezentat prin asistent-social Pr. Albu Gabriel, aceste activități vor continua pe toată perioada Postului Crăciunului.