Programe eparhiale desfășurate în Parohia Fulgeriș din Protoieria Sascut

08 August 2018

Având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub purtarea de grijă a părintelui Protoiereu Ioan Negoiță și coordonarea părintelui paroh Radu Marian Gabriel, în perioada 30 iulie-6 august 2018, s-a desfășurat programul eparhial: Școala de vară, intitulat ”Vacanță în tinda bisericii”, aflat la a-IV-a ediție în Parohia Fulgeriș din Protopopiatul Sascut.

Cu ajutorul părintelui paroh, a cântărețului Negoț Valentin și a voluntarilor, cei 35 de copii înscriși s-au bucurat în fiecare zi de diferite activități creative și recreative (ateliere de pictură, jocuri în aer liber, educație pentru sănătate).

Au participat și la catehezele organizate prin programul cultural-catehetic eparhial ”Cateheze în parohii”, cu titlul ”Ca toți să fie Una în Hristos Domnul".

În parteneriat și cu susținerea Primăriei Pîncești, a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Pîncești și a diferiților credincioși cu inimă mare, în zilele de 2 și 3 august, copiii au beneficiat de o excursie de două zile în Piatra Neamț și Târgu Neamț, vizitând obiectivele cultural-religioase și turistice pe care le găzduiesc aceste orașe. 

Astfel,  în prima zi copiii s-au plimbat cu telegondola, au vizitat grădina zoologică din Piatra Neamț, au mers pe urmele natale ale scriitorului Ion Creangă, au poposit la casa sa, și ulterior au urcat în falnica Cetate Neamț.Seara au petrecut-o la Mănăstirea Sfânta Cruce din Tg. Neamț, unde au fost primiți cu dragoste de părintele stareț, protosinghelul Siluan Antoci și au avut ocazia să participe la slujba de priveghere și la Sf. Liturghie. 

A doua zi a fost rezervată vizitării obiectivelor religioase: Mănăstirea Neamț, Sihăstria, Agapia, Văratec, peștera Sfintei Teodora de la Sihla, dar și a obiectivelor culturale, dintre care amintim: casa memorială Mihail Sadoveanu, casa memorială Alexandru Vlahuță și mormântul poetei Veronica Micle. 

Sâmbătă, 4 august, prin bunăvoința doamnei doctor stomatolog Manea Roxana, copiii au participat la o lecție de iginenă orală, învățând cum să aibă o mai bună grijă de dinții lor, dar și cum să facă un periaj corect.

Duminică, toți cei care au participat la programul Școala de vară au primit Taina Sfintei Împărtășanii, la final fiindu-le acordate diplome de participare și certificate de voluntariat.