Program social implementat în Protopopiatul Buhuși

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia „Sf Nicolae” Buhuși, Protopopiatul Buhuși, se desfășoară de la începutul acestui an un program social de ajutorare a unui număr de 20 de copii de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, sub atenta îndrumare a părintelui Protopop Vasile Cozma, parohul acestei comunități și cu sprijinul credincioșilor din această comunitate.

Programul constă în oferirea unei mese calde acestor copii și se înscrie între  activitățile social-filantropice ce se desfășoară pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în toate centrele sociale înființate prin grija și implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Acțiunea a fost primită cu bucurie atât de copii, cât și de părinții acestora, dar și cu mulțumirea pentru sprijinul concret pe care Biserica îl oferă, dorindu-se în același timp ca perioada desfășurării acestui program social să fie una de lungă durată.

Bucuria a fost mare și pentru credincioșii Parohiei „Sf. Nicolae”, care au avut posibilitatea de a se implica în această activitate filantropică prin sprijinul lor material, prin alimentele oferite și prin  voluntariatul zilnic dedicat acestui proiect, conștienți fiind de faptul că doar în acest mod răspund poruncii iubirii aproapelui și pot face fapte vrednice de pocăință. (Pr. Cozma Vasile)