Program social filantropic medical, derulat în Protoieria Sascut

05 Noiembrie 2020

Joi, 5 noiembrie 2020, credincioși din parohiile Sascut-Sat și Berești, Protoieria Sascut, au beneficiat gratuit de analize medicale complete.

 Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin implicarea părintelui protopop Vasile Abageru, Programul social filantropic medical al Protoieriei Sascut "Suflet fericit în trup sănătos" a fost implementat, în parohiile din Protopopiatul Sascut.

Prin colaborarea dintre Direcția de Asistență Socială și Centrul de zi “Clubul Pensionarilor” din Bacău și Protoieria Sascut, persoane de toate vârstele vor beneficia în următoarea perioadă de analize gratuite și consultații medicale de specialitate.

Astfel, prin implicarea preoților  parohi, 12 credincioși de diferite vârste din parohia Sascut- Sat, însoțiți de pr. paroh Alexandru Grigoraș, și din parohia Berești, împreună cu pr. paroh Petru Burduja, au fost primii beneficiari ai programului derulat în Protoieria Sascut.

“Proiectul a fost creat cu scopul de a veni cu aceste pachete de servicii medicale în ajutorul familiilor nevoiașe, fără venituri materiale, el se va derula și în alte parohii din cuprinsul protopopiatului, iar pe această cale aducem mulțumiri instituțiilor statului care participă la înfăptuirea acestui program”, ne-a declarat părintele Abageru Vasile, protopop de Sascut.

pr.Albu Gabriel -asistent social