Program de rugăciune continuă în Protopopiatul Onești

22 Iunie 2016
Biserica ”Sf. Nicolae” din Onești
Biserica ”Sf. Nicolae” din Onești

Biserica ”Sf. Nicolae” din Onești

Miercuri și joi, în bisericile de mir și mănăstirile din Protopopiatul Onești se va desfășura un program intens de rugăciune la care sunt așteptați să participe credincioșii din toate localitățile.

În contextul desfășurării Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, urmând îndemnul ca ”monahii, clerul şi credincioşii mireni să sporească rugăciunea astfel încât participanţii la lucrările Sfântului şi Marelui Sinod din Creta să exprime credinţa Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească şi să promoveze comuniunea liturgică şi cooperarea frăţească pentru misiunea ortodoxă în lumea de azi”, la îndemnul și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Protopopiatul Onești se va desfășura un program de rugăciune continuă după cum urmează:

Miercuri, 22 iunie, începând cu orele 20.00, la biserica ”Buna Vestire” – Răducanu, Târgu Ocna, va avea loc slujba Privegherii de toată noaptea cu participarea părinților ieromonahi și preoți slujitori din parohiile aflate în zona orașului. De la miezul nopții și până dimineață, preoții vor citi în continuu din Psaltire. Apoi, joi, 23 iunie, va fi oficiată Dumnezeiasca Liturghie, sub protia protosinghelului Claudiu Panțâru de la Schitul ”Sf. Cuv. Eftimie”.

Totodată, miercuri, 22 iunie, la parohia ”Sf. Nicolae” se va oficia, începând cu orele 20.00, slujba Privegherii de toată noaptea, cu citirea de către preoții a Psaltirii, iar joi, 23 iunie, orele 9.00, sub protia preotului protopop Ioan Bârgăoanu, se va oficia Dumnezeiasca Liturghie cu participarea preoților din Protopopiatul Onești. ”Preoții și credincioșii din cuprinsul Protoieriei Onești vor aduce rugăciuni către Dumnezeu, pentru ajutorul membrilor delegației Patriarhiei Române și pentru desfăşurarea pașnica a lucrărilor Sfântului şi Marelui Sinod”, a declarat preotul Ioan Bârgâoanu, protoiereu de Onești. Un program liturgic intens se va desfășura în perioada miercuri, 22 iunie – joi, 23 iunie, și la mănăstirile Bogdana, Măgura și ”Sfântul Ștefan cel Mare” – Slănic.

(Pr. Constantin Gherasim)