Program After school, la Fundația „Episcop Melchisedec” Roman

08 Noiembrie 2016

Începând de astăzi, 7 noiembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Fundația ”Episcop Melchisedec” Roman susține programul de after-school pentru un număr de 117 școlari, organizați în 6 clase, de la Colegiul Național „Roman Vodă”.

Astăzi, 7 noiembrie, în jurul amiezii, înainte ca elevii din ciclul primar de la Colegiul Național „Roman Vodă” să înceapă programul zilnic de pregătire after-school, au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, care s-a aflat în mijlocul lor.
Prezența elevilor însoțiți de doamnele învățătoare, în această zi, la Centrul eparhial și la Fundația „Episcop Melchisedec” Roman este motivătă de faptul că în perioada următoare aceste cursuri de pregătire pentru performanță, la disciplinele studiate în școală, se vor desfășura în spațiul oferit cu generozitate de conducerea fundației. Zilnic, cei 117 elevi înscriși în acest program vor descoperi tainele cunoașterii sub atenta și directa coordonare a dascălilor lor într-un spațiu pe care Melchisedec Ștefănescu (1823-1892), cel mai învățat episcop al românilor, l-a dedicat tinerilor doritori să învețe.
Prezent, de asemenea, la întâlnirea elevilor cu ierarhul locului, directorul Fundației „Episcop Melchisedec”, domnul Aurelian Constantin ALEXA, a precizat motivul pentru care instituția pe care o conduce va fi în perioada următoare de timp gazdă primitoare a elevilor romanvodiști:

„Prin această inițiativă un alt capitol de apostolat social se deschide și sperăm că în ocrotirea Centrului eparhial Roman, în timp, să dezvoltăm și alte servicii menite să răspundă nevoilor comunității romașcane. În acest fel se detensionează  o situație ivită încă de la începutul anului școlar, iar elevii alături de profesorii lor primesc sprijin în continuarea actului educațional.
Fundația are menirea de a răspunde nevoilor comunității, astfel  încât să putem deveni uneori drum, alteori călăuză pentru cei care sunt în căutarea frumosului, a adevărului și a binelui.
Prin venirea acestor minunați elevi împlinim o poruncă testamentară a Episcopului Melchisedec care-și dorea ca lângă mormântul său să fie bucurie și joc de copil sau de înger.
Nădăjduim ca demersul nostru să fie înțeles și sprijinit pentru binele nostru și a celor care vor veni după noi”.