Procesiune în Duminica a III-a din Postul Mare, în Protopopiatul Onești

             Cu binecuvântare Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Protopopiatul Onești, prin implicarea directă a protopopului Ioan Bârgăoanu, a organizat în Duminica a III-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci, Procesiunea „Bucură-te Sfântă Cruce păzitoare a creștinilor” și Marșul pentru viață.

            Evenimentul a debutat la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Onești, unde preoți și credincioși, sub protia protopopului Ioan Bârgăoanu au săvârșit Acatistul „Sfintei Cruci”, iar preotul consilier Ilarion Mâță a rostit rugăciunea compusă de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim în contextului Marșului tradițional pentru viață.

            În parteneriat cu Administrația locală, cu Departamentele de Poliție și de Jandarmerie, cei prezenți au pornit într-o procesiune pe Bulevardul Republicii către Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” – Onești. Preoții și enoriașii din parohiile Protopopiatului Onești, având cruci în mâini au mărturisit credința în puterea Sfintei și de viață făcătoarei Cruci, făcând popasuri la intersecții unde s-au rostit pericope evanghelice și ectenii pentru pace și încetarea războiului din Ucraina.

            În sunet de clopot, procesiunea a fost întâmpinată la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh”, unde s-au săvârșit rugăciuni de binecuvântare pentru cei prezenți, iar la final protopopul Ioan Bârgăoanu a ținut un cuvânt de învățătură, marcând importanța Sfintei Cruci în viața credincioșilor, amintind despre o experiență din perioada studenției, când, predând Religia la clasă, un elev s-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci, afirmând că în felul acesta Îl desenează pe Dumnezeu. De asemenea, preotul consilier Ilarion Mâță a punctat evenimentul Pro Vita, evidențiind binecuvântarea vieții în sânul familiei și al Bisericii, ca dar neprețuit al lui Dumnezeu, oferit lumii din mare Sa iubire.