Procesiune cu icoane, în Duminica Ortodoxiei, în Protopopiatul Onești

În după amiaza zilei de 13 martie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în orașul-stațiune Târgu Ocna, a avut loc tradiționala procesiune cu Sfintele Icoane.

Cu o vechime de peste două decenii, evenimentul a fost reluat în 2022 după ce restricțiile aflate în vigoare în perioada pandemică au fost înlăturate, la începutul acestei luni.
Bucuria parcurgerii primei săptămâni a Postului Mare și reactualizarea Duminicii Ortodoxiei au fost mărturisite începând cu ora 16.00. Astfel, după un scurt moment de rugăciune la Biserica "Buna Vestire" - Răducanu, preoți din cercurile pastorale Târgu Ocna, Dofteana și Târgu Trotuș, împreună cu credincioșii, s-au deplasat spre Biserica "Sfinții Voievozi". Aici, procesiunea a fost întâmpinată de către preoții acestei parohii și credincioșii lor. S-au rostit rugăciuni pentru cei bolnavi cu ecteniile speciale, apoi fiecare participant a fost servit cu produse de post și ceai cald. Ultima parte a traseului a avut ca destinație Biserica "Precista" din centrul comunității.
La fosta mare mănăstire închinată Sfântului Munte Athos s-a săvârșit Acatistul Bunei Vestiri și s-au rostit rugăciuni pentru pacea lumii și pentru poporul ucrainean greu încercat, atât de război, cât și de masivul exod al refugiaților.
În cuvântul de învățătură, protopopul Ioan Bârgăoanu, aflat în mijlocul preoților și credincioșilor, a explicat temeiurile cinstirii Sfintelor Icoane și a îndemnat la săvârșirea faptei bune pe parcursul Postului Mare prin susținerea programelor eparhiale destinate celor aflați în nevoi.
De asemenea, în luna pentru viață (martie) familia creștină, dreptul de a naște și a fi născut au fost susținute în cadrul Procesiunii prin "Marșul pentru viață" de către reprezentanți ai Asociației Pro Vita, împreună cu tineri de diferite vârste.
La finalul manifestării, părintele Andrei Silviu Neicu, slujitor la Parohia "Precista" și reprezentantul Cercului pastoral "Acoperământul Maicii Domnului" - Târgu Ocna, a adus mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea primită, precum și părintelui Ioan Bârgăoanu, părinților participanți și tuturor credincioșilor.