Primul centru de consiliere și sprijin pentru copii și părinți din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, inaugurat la Hârja

24 Martie 2019

Marți, 26 martie 2019, în ziua următoare prăznuirii Maicii Domnului, sărbătoare supranumită „Buna Vestire”, la ora 12.00, va avea loc inaugurarea primului Centru de consiliere și sprijin pentru copii și părinți din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la sediul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, reprezentată de pr. Ilarion Mâță, în calitate de președinte.

Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți va purta numele marelui praznic împărătesc închinat „Bunei Vestiri”. Scopul serviciului social este înfiinţarea şi dezvoltarea unui sistem realist şi eficient de servicii sociale pentru familiile aflate în situații de risc la nivel local, capabil să asigure incluziunea socială a categoriilor vulnerabile către care se adresează, creşterea calităţii vieţii, tratament egal, nediscriminare şi dreptul la o viaţă demnă pentru locuitorii din comunitate.

Obiectivele echipei de consiliere și susținere (asistent social, psiholog, preot, economist, jurist, voluntari) constau în oferirea grupului țintă (familii și copii aflați în situație de dificultate; femei în criză de sarcină; femei aflate în situații de violență; femei care solicită consiliere post-avort și post-divorț; părinți care așteaptă să li se nască copii și care doresc să primească informații și consiliere înainte de nașterea acestora) de: consiliere permanentă femeilor aflate în criză de sarcină în vederea păstrării și nașterii copilului, în îndrumarea tinerilor spre o viață morală, spirituală și intelectuală sănătoasă, susținerea și promovarea drepturilor copilului născut și nenăscut, suport familiilor cu mai mulți copii, în sprijinirea mamelor în creșterea copilului nou-născut prin oferirea de suport material și emoțional mai ales în primii ani ai vieții copilului și nu în ultimul rând realizarea unor campanii de informare și conștientizare asupra educației pentru viață în rândul tinerilor.

Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți „Buna Vestire” va oferi următoarele servicii: servicii și consiliere de asistență socială pentru mame minore și femei însărcinate; consiliere psihologică în situații de criză de sarcină; consiliere psihologică individuală pentru adolescente aflate în dificultate; direcționare către servicii medicale de specialitate; oferirea de ajutoare materiale în funcție de caz; consiliere juridică; ateliere de educație pentru sănătate pentru elevi și studenți; sprijinirea părinților și viitorilor părinți aflați în dificultate.

La inaugurarea centrului vor fi prezenți voluntarii și colaboratorii Centrului rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”.

Vă așteptăm să luați parte alături de noi la acest început de drum!

Liliana Pânzaru, psiholog