Prima ediție a școlii de vară la Parohia ”Izvorul Tămăduirii" din Bacău

01 Septembrie 2021

În perioada 23-29 august 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Bacău s-a desfășurat proiectul pilot: ”Copilărie în Grădina Maicii Domnului”, practic o școală de vară pentru 21 copii. Este considerat un proiect pilot pentru această parohie deoarece până acum nu a mai fost organizată o școală de vară aici, motivul principal fiind lipsa spațiilor proprii pentru astfel de activități educative.

Fiecare zi a început cu rugăciunea de dimineață, urmată de diferite teme culturale și catehetice, iar apoi au fost organizate diverse activități recreative, ateliere de creație, jocuri de cunoaștere și deprindere etc. Copiii au cântat, au dansat, au fost inițiați în tehnica picturii sfintelor icoane și multe alte activități, împreună cu profesorii și educatorii voluntari ce și-au adus aportul la buna desfășurare a proiectului.
Prezent în a patra zi a proiectului, părintele Daniel-Ionel Marari, Inspector eparhial în cadrul Biroului de catehizare și activități cu tineretul, a transmis binecuvântările venite din partea IPS Părinte Ioachim și a constatat, judecând după entuziasmul copiilor, că cele 8 ore petrecute zilnic în Grădina Maicii Domnului au adus bucurie și folos beneficiarilor.
Vineri a fost ziua cea mai așteptată de micuți, turul județului fiind un bun prilej de a petrece timp de calitate împreună. După ce au vizitat casa memorială ”George Enescu” de la Tescani și s-au încărcat cu energia specifică acestui loc, au coborât în salina de la Tg. Ocna pentru a se ruga în capela închinată Sfintei Varvara. În drumul spre legendarul stejar din Borzești, copilașii au făcut un ocol vizitând ”Centrul social-medical pentru persoane vârstnice” pentru a aduce un mic sprijin sub forma alimentelor de bază.
Duminică, într-un cadru festiv generat de spectacolul de final oferit de cei mici, părintele paroh Ioan Deacu, împreună cu preoţii slujitori Petru Bălăiță și Iulian-Ciprian Bertea, au mulțumit și au felicitat pe toți cei implicați în buna desfășurare a acestei „școli de vară”.