Prima ediție a concursului „Episcopul Melchisedec și grădina de copii”

Sâmbăta, 18 mai, la școala primară „Mușatinii" din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec" din Roman coordonată de pr. Vicar eparhial, Arhim. Pimen Costea, în calitate de președinte, s-a desfășurat prima ediție a concursului  „Episcopul Melchisedec și Grădina de copii", organizată în contextul celei de-a XXIV-a ediții a manifestării cultural-religioase Zilele „Episcop Melchisedec Ștefănescu".
 

Participanții acestei ediții au fost copiii din cadrul centrelor de zi ale ong-urilor eparhiale din ciclul primar și gimnazial. Scopul concursului a fost evocarea personalității episcopului Melchisedec Ștefănescu, cât și oferirea unui timp de calitate pentru cei mici în locul în care ierarhul nepereche l-a lăsat drept moștenire copiilor. 

Competiția a fost compusă din 3 probe, toate fiind îndeplinite în echipă pentru a le arătat celor prezenți importanța și beneficiile întrajutorării. Prima probă a fost una teoretică în care echipele au primit un subiect și au prezentat câteva aspecte din viața și activitatea ierarhului Melchisedec. A doua probă a stârnit creativitatea concurenților, participanții fiind provocați să confecționeze un obiect reprezentativ inspirat din viața și activitatea ierarhului. La ultima probă, copiii au realizat portretul marelui cărturar și au prezentat tuturor lucrările realizate. 

Comisia de evaluare a fost prezidată de pr. Ilarion Mâţă, consilier al Sectorului Social-Filantropic, alături de pr. Vlad Țuțurlan și diac. Alexandru Oprea, inspectori în cadrul Sectorului Social-Filantropic.
La final, toți cei prezenți au primit diplome de participare și ghiozdane cu rechizite ca daruri ale Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Apoi, au vizitat muzeul de arte din Roman, alături de pr. Cristian Apetrei, coordonatorul evenimentului și membrii echipei fundației „Episcop Melchisedec Ștefănescu" din Roman.