Preoții Protopopiatului Buhuși întruniți în conferință administrativă

06 Februarie 2020

Miercuri, 5 februarie 2020, a avut loc în Protopopiatul Buhuși, la Catedrala Sf. Nicolae, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, întrunirea preoților în prima conferință administrativă a acestui an.

Conferința a fost prezidată de PC Pr. Consilier Alexandru Zamfir ca delegat al Înaltpreasfinției Sale din partea Centrului Eparhial, alături de părintele Protopop Vasile Cozma.

În debutul întâlnirii a fost rostită rugăciunea, s-a ținut un moment de reculegere și a fost pomenit vrednicul slujitor al Sfântului Altar, părintele Vasile Ilisei trecut la Domnul, care timp de 37 de ani a fost preot al Parohiei Orbic.

Părintele Consilier a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim însoțită de urări de sănătate, pace, ajutor și împliniri duhovnicești în noul an, apoi au fost puse în discuție teme administrative referitoare la activitatea desfășurată la nivel de parohii.

O noutate o constituie distribuirea în parohii la nivelul Patriarhiei Române a „Regulamentului de administrare a bunurilor bisericești” – un act normativ care urmează Statutului Bisericii Ortodoxe Române, ajutător preoților în vederea ținerii la zi a inventarului fiecărei unități de cult.

O altă temă discutată a fost obligativitatea respectării legislației în vigoare și a normelor de prevenție a situațiilor de urgență în vederea bunei desfășurări a slujbelor religioase.

În vederea păstrării unității și uniformității cultului divin a fost subliniată necesitatea aprofundării cărților de cult în contextul reeditării acestora într-o formă actualizată.

În încheiere părintele Protopop a anunțat programul întrunirilor cercurilor pastorale din Protopopiatul Buhuși, a mulțumit părintelui Consilier pentru prezență și binecuvântarea adusă din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, precum și preoților pentru prezență și activitatea desfășurată în anul 2019 la nivelul parohiilor din Protopopiatul Buhuși.