Preoți și credincioși romașcani în vizită la Hârja

În cadrul proiectului eparhial "Bolnav am fost și m-aţi cercetat", având binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Ioachim, la inițiativa Protopopiatului Roman, parohiile Cotu Vameș II, comuna Horia şi "Sfântul Dimitrie" din Municipiul Roman, au desfășurat zilele trecute o acțiune social - filantropică deosebită, în această perioadă a Postului Mare, donând produse alimentare bătrânilor aflați la Centrul social – medical ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”.

Centrul de la Hârja adăpostește bătrâni bolnavi și neputincioși, unii dintre aceștia imobilizați la pat, fiecare necesitând îngrijiri speciale. Sunt bătrâni care trăiau în singurătate şi lipsuri, iar acum, asistați de personalul specializat al așezământului, beneficiază aici de servicii medicale, sociale, spirituale, psihologice, de terapie ocupațională şi dietoterapie.

Astfel, preotul Dragoș Munteanu, protopop al protoieriei Roman, a delegat pe preoții Mario - Doro Ciucanu şi Vasile Strat, care însoțiți fiind de câțiva credincioși au cercetat pe seniorii găzduiți în "Căminul de bătrâni al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului de la Hârja". Cei doi preoți au dăruit în numele parohienilor pe care îi reprezintă, mai multe produse alimentare, cum ar fi: conserve din carne, legume, fructe şi aproximativ 220 de kilograme de carne de pui congelată.

“Mulțumim părinților și credincioșilor din cele două parohii pentru dania lor, dar în special pentru exemplul de întrajutorare, mai ales acum în Postul Mare, perioadă în care trebuie să săvârșim cu toții faptele de iubire milostivă şi de solidaritate creștină!”, a declarat pr. Dragoș Munteanu.

Fapta creștinească a fost bine primită de către bătrânii de la Hârja, reprezentanții protoieriei Roman primind mulțumiri sincere pentru gestul lor profund creștinesc.

(Pr. Daniel Marari)