Pelerinaj duhovnicesc pentru credincioșii de la Parohia Coșnea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin grija părintelui protopop Costel Mareș și cu sprijinul substanțial al Protopopiatului Moinesti, la inițiativa părintelui paroh Alexie-Andrei Huiban, Parohia Coșnea a organizat o excursie în capitala Moldovei.

Primul popas a fost la Catedrala Arhiepiscopala din Roman unde credincioșii au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și s-au închinat la odoarele sfinte din biserică. În continuare părintele arhimandrit Andrei Ioniță, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei, a prezentat credincioșilor câteva informații cu privire la istoria Arhiepiscopiei.  La final, credincioșii au primit în dar o iconiță cu Sfânta Cuvioasă Parascheva și o carte intitulată „Imn - Acatist  închinat Sfintei Cuvioase Parascheva”, ce poartă semnătura Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Cea de-a doua oprire a fost la Mănăstirea Cetățuia din Iași. Aici, credincioșii au vizitat ansamblul mănăstirii iar mai apoi au mers în Grădina Cuviosului din Cetate unde a fost săvârșită o slujba de pomenire pentru cel care a fost stareț al mănăstirii, Protosinghelul Teofan Merlă, dar și pentru Eroii de la Coșnea și pătimitorii din închisorile comuniste.

Al treilea obiectiv important vizitat a fost Catedrala Mitropolitană din Iași, unde credincioșii s-au închinat la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Ierarh Iosif Cel Milostiv, iar mai apoi au vizitat Muzeul Mitropolitan.

Credincioșii au încheiat ziua cu vizita la Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi unde s-au închinat la moaștele Sfântului Vasile Cel Mare, și și-au încheiat periplul prin capitala Moldovei vizitând Palatul Culturii și Grădina Palas.

Pr. Cristian-Ioan Balaban